Luisteren en theorie voor leerlingen!!

oefenen voor muziekexamensAls leerling kun je gratis gebruik maken van het programma Earz. Earz is muziektheorie en gehoortraining in spelvorm via website www.earz.eu op PC en Mac of via de Earz-app met een Android of iOS toestel. Wil je met Earz oefenen, neem dan contact met me op om inloggegevens te ontvangen.

Al gamend muzikaal gehoor ontwikkelen, leren noten lezen en muziektheorie kennen. Uitdagende muziek-games (met levels, highscores en te verdienen ‘badges’) die overal kunnen worden gespeeld waar internet is.

Earz bestaat uit ‘modules’. Standaard zijn er in Earz tientallen spellen aanwezig die door docent en leerling gebruikt kunnen worden. De inhoud hiervan is naar wens te gebruiken en te combineren binnen een door de docent te maken spel. De app ‘speelt’ vervolgens in willekeurige volgorde uit het geselecteerde materiaal.

De modules zijn:

  • tonen (op het gehoor herkennen van muzikale basisprincipes hoog/laag, lang/kort en hard/zacht)
  • instrumenten (op het gehoor herkennen)
  • noten lezen (noot op notenbalk herkennen)
  • ritme (ritmisch dictee)
  • intervallen (op het gehoor herkennen)
  • akkoorden (op het gehoor herkennen)
  • toonladders (op het gehoor herkennen)
  • theorie (vraag beantwoorden)
  • melodie (melodisch dictee)
  • quiz (‘eigen’ vragen docent, voorzien van beeld en geluid)

Voor meer informatie kun je ook kijken op www.earz.eu