Handig: tempo audio aanpassen!

audio tempo aanpassen

audio tempo aanpassenSteeds meer leerlingen spelen met audio mee. Superleuk is dat natuurlijk. Het lijkt meteen heel wat met de begeleiding van piano, een band, orkest of bigband. Het probleem is vaak dat de opnames nog te snel zijn of dat je het langzamer, of juist sneller, mooier vindt. Om dat probleem op te lossen zijn er apps gemaakt, zowel voor Ios als Android. Deze kunnen, zonder aan de toonhoogte te klooien, het tempo van de audio vertragen of versnellen. Superhandig!! Op dit moment gebruik ik de app ‘Music Speed Changer’ uit de Google Play Store. Andere goede suggesties voor Ios en Android zijn welkom 🙂 Dan kan ik deze doorgeven aan leerlingen met  Android, Iphone of Ipad.

De audio heb ik, voor zover ik ze nog niet als MP3 bestanden had, geript van de CD’s naar de computer en in Google Drive gezet, maar de app kan natuurlijk ook MP3’s van je telefoon/tablet zelf halen. Voorwaarde voor MP3’s ophalen van Google Drive is natuurlijk dat je telefoon/tablet verbinding moet hebben met internet. Maar als je veel MP3’s op je apparaat zelf zet, kost dat natuurlijk veel ruimte. Kijk wat voor jou de handigste manier is.

Bluetooth boxje of oordopjes aansluiten op mobiel/tablet en dan naar de Music Speed Changer app. Je kiest het bestand dat je wilt afspelen, tempo aanpassen, op play drukken en meespelen maar!